9.maj OPCINA-cestitka

9.maj je u našoj zemlji izuzetno značajan dan. Dan koji se obilježava kao Dan Zlatnih ljiljana, Dan logoraša Bosne i Hercegovine, ali i dan pobjede nad fašizmom.

Zlatni ljiljan je najveće ratno odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Dodjeljivao se vojnicima i oficirima za najsmjelije, najhrabrije i najtaktičnije podvige protiv agresora. Neki od boraca za svoju pokazanu hrabrost odlikovani su posthumno. Koristimo priliku da svim nosiocima priznanja, kao i njihovim porodicama čestitamo Dan Zlatnih ljiljana.

Ovaj dan se obilježava i kao Dan logoraša, pa svima koji su prošli kroz nehuman tretman od strane agresora iskazujemo duboko poštovanje i zahvalu za sve ono što su žrtvovali na putu oslobođenja i izgradnje moderne nam domovine.

Ovog datuma Evropa je oslobođena od fašizma pa se i međunarodno slavi pobjeda slobode, mira i tolerancije. Zbog toga, čestitamo i Dan Evrope i vjerujemo da je budućnost Bosne i Hercegovine da se razvija i napreduje unutar granica EU.

Nadamo se da će  budućnost donijeti svima svjetlo pravde i nade da se fašizam u bilo kom obliku nikad više neće ponoviti.

 

 OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Zukanović,prof

Čestitkama se pridružuju i vijećnici Općinskog vijeća Ključ na čelu sa Presjedavajućim vijeća Crnalić Ademom.