Bosna i Hercegovina je ove godine imala priliku da zablista na Nacionalnom multikulturalnom festivalu koji se svakog februara održava u Canberri, glavnom gradu Australije.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Canberri je, uz pomoć velikog broja pojedinaca i organizacija iz bosanskohercegovačke zajednice u Novom Južnom Velsu, svoj štand i izložbeni prostor uredila u duhu bosanske tradiocionalne sobe.

Ovaj veliki događaj, pored izuzetne posjećenosti, može se pohvaliti i bogatim sadržajem, predstavlja se znatan broj umjetnika, izvođača različitih nacionalnosti koji su svoj dom našli u lijepoj zemlji Australiji, gdje se izuzetno cijeni i ohrabruje njegovanje multikulturalizma.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Australiji je izrazila veliku zahvalnost na podršci svim volonterima koji su skupa s njima bili dostojni ambasadori svoje domovine i doprinijeli da se zemlja koju nose u srcu predstavi na najbolji mogući način tokom ovog jedinstvenog događaja u Australiji.

Više o ovoj temi možete pronaći na linku ispod:

https://mojabih.oslobodjenje.ba/mb/vijesti/bh-gradani-u-australiji-predstavili-svoju-domovinu-na-festivalu-u-canberri-932375