Prije nešto više od dva mjeseca pisali smo o iznenada preminulom 52-godišnjem Ademu Gredelju, šefu obezbjeđenja prvog tima Crystal Palace iz Londona, te načinu kako je tada njegov klub odao  posljednju počast svom uzornom uposleniku. Proteklog vikenda ovaj engleski premijerligaš  otišao je korak dalje i u svom Selhurst Park-u u znak sjećanja  na njegov veliki doprinos sigurnosti kluba, uz natpis “In loving memory of Adem Gredelj” postavio klupu koja će vječno  podsjećati na rahmetli Adema Gredelja.

Inače, Adem Gredelj je porijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, i nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata. Ademova supruga je porijeklom iz Sanice, iz Donjeg Budelja i u braku su stekli dvoje djece koji danas i žive u Londonu zajedno s majkom.

Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palace-u. Neka mu je vječni rahmet!

 

Izvor: dijaspora.org