Donatorska večer fondacije Bosana održana je u subotu 7. marta, u Los Angelesu, Sjedinjene Američke Države. Svrha ove fondacije je stipendiranje studenata u Bosni i Hercegovini, a ovom prilikom prikupljeno je cca. 75.000 dolara za stipendije. Fondacija je prikupila donacije u ukupnoj vrijednosti od milion dolara od kada postoje (11 godina).  Godišnjem donatorskom okupljanju u Los Angelesu prisustvovalo je blizu 200 gostiju. O značaju Fondacije, kao i njenim programima saradnje sa Američkom ambasadom u BiH, govorio je ambasador SAD-a u BiH, Eric Nelson.

Održana je i panel diskusija na kojoj su govorile Sanja Kulenović, Majla Ćusto, Marsela Pećanac, Mahira Tanović i Dženita Pašić, koje su svoje karijere ostvarile u Americi. One su govorile o važnosti visokog obrazovanja, kao i o položaju i ulozi žene u njihovim profesijama. Panel je vodila uspješna režiserka Sabina Vajraca. U programu su učestovali operna pjevačica Vedrana Kalas uz pratnju Željka Marasovića, Zana Messia & Midnight Mission Band, a na afterpartiju goste je zabavljala Dj Valida. Tradicionalna “DoGooder” nagrada ove godine je dodijeljena Dženiti Pašić za njen dugogodišnji rad i doprinos Fondaciji kao i Bosni i Hercegovini kroz njen angažman u BHAAAS-u.

Od svog osnivanja Bosana je omogućila stipendije za više od sto bosanskohercegovačkih studenata, kao i programe njihovog profesionalnog razvoja, u vidu pohađanja konferencija i seminara, te mentorskih programa i obuka. Svake godine deset do petnaest novih studenata imaju priliku postati Bosanini studenti i time proširiti mogućnosti svog obrazovanja i profesionalnog napretka. Bivša stipendistica Bosane, Lejla Mušanović je prvi stalni uposlenik Fondacije gdje je rad baziran isključivo na volontiranju. Lejla Mušanović i Matea Jevrić, bivše stipendistkinje, bile su prisutne na ovogodišnjem eventu i obratile se gostima u ime svih Bosana studenata. Kao i svake godine, sponzori su pokrili sve troškove vezane za događaj kako bi kompletne donacije išle isključivo za stipendiranje mladih u BiH.

Na samom eventu promovisana je i knjiga “Heroj bez plašta“ koju je napisao Benjamin Avdić, zajedno sa kolegicom Lamom Teletović. “Heroj bez plašta“ je ilustrovana knjiga za djecu sa audiozapisima čiji su glavni likovi djeca sa invaliditetom, prikazani kao superheroji koji imaju skrivene supermoći.