Diaspora for development

JP “Radio Ključ” doo Ključ je u utorak 06.03.2018. godine  emitovalo VI emisiju za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj” koji predstavlja partnerstvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (MLJPI) i Vlade Švicarske u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini. Emisija je emitovana u 13:00 h, a reemitovana isti dan u 19:00 h kao i u subotu u 12.00 h. Emisija ce biti objavljena i na stranici media-kljuc.ba.

Gost ove emisije bio je gospodin Ibrahim Zukanović, direktor JP “UKUS” doo Ključ. Gospodin  Zukanović je govorio  o aktivnostima preduzeća u 2017. godini te o trenutnom stanju u ovom preduzeću. Upoznao je naše slušatelje o tome kakvo je vodosnabdijevanje grada i MZ-a kao i kakav je kvalitet vode koju pijemo.  Zahvalio se građanima koji redovno plaćaju svoje račune za potrošenu vodu, a posebno je istakao zahvalnost našim sugrađanima koji žive i rade u inostranstvu, jer redovno izmiruju svoje obaveze .

U drugom dijelu emisije  predstavili smo rad udruženja “Lejla” koje se bavi pružanjem psiho-socijalne podrške djeci sa poteškoćama u razvoju, djeci bez roditelja i djeci socijalno ugroženog statusa kao i djeci tipičnog razvoja. Iz ovog udruženja su istakli značaj postojanja ovakvog udruženja  te zahvalili svima koji su pomogli i pomažu rad ovog udruženja koje i opstaje zahvaljujući donacijama naših ljudi iz cijelog svijeta. Predstavili smo i organizaciju “Nova nada” koja već 9 godina pomaže našem gradu i cijeloj BiH. Bosanci i Hercegovci koji žive i rade u Norveškoj, zajedno sa svojim prijateljima Norvežanima, prikupljaju donacije u vidu higijene, odjeće, obuće namještaja itd. te šalju onima kojima je pomoć potrebna.

U trećem dijelu emisije  naveli smo najznačajnije događaje koji su obilježili mjesec februar u Ključu.

Vrijeme trajanja emisije  60 minuta.

Emisiju pripremile: Selma Babović i Zenina Huskić.

Tonska realizacija: Edin Krivić

Voditeljica emisije: Zenina Huskić

Emisiju možete poslušati na linku ispod:

https://youtu.be/veBEJSNJ1gE