Međunarodna organizacija za migracije (IOM) nedavno je uspostavila globalni portal za razmjenu znanja i iskustva u oblasti dijaspore pod nazivom iDIASPORA na linku https://idiaspora.org/

iDIASPORA pruža platformu za izražavanje mišljenja i razmjenu ideja, iskustava, resursa i inspiracije kako bi se doprinijelo održivim pozitivnim promjenama uz podršku dijaspore. iDIASPORA omogućava  suradnju s drugim aktierima, organizacijama dijaspore, stručnjacima i institucijama kao i pronalaženje prilika za učenje i međusobnu suradnju. iDIASPORA služi kao središte resursa koje omogućava pristup i generiranje znanja, priča o uspjehu, najboljih  praksi i relevantnih politika prema dijaspori širom svijeta.

Pozivamo zainteresirane organizacije i pojedince u iseljeništvu da se registriraju na ovom portalu na kome, između ostalog, možete podijeliti:

  • Vaše uspiješne priče i najbolje prakse na:

https://idiaspora.org/successful-interventions-response-covid-19

  • Vaše mogućnosti za suradnju na:

https://idiaspora.org/looking-colaborators-response-covid-19​

Više o portalu, kao i upute za registraciju možete naći ovdje.

Kao odgovor na pandemiju COVID-19, portal iDIASPORA i IOM organiziraju prvu globalnu virtualnu razmjenu među dijasporom koja će se održati 22. travnja 2020. u 16.00 CET na kojoj će se predstaviti iskustva više aktera iz dijaspore sa globalne razine, te pružiti prilika svim učesnicima za diskusiju. Ciljevi ove inicijative su:

  • Stvoriti prostor za suradnju u kojem grupe dijaspore iz različitih zajednica mogu razmjenjivati iskustva i najbolje prakse kako bi se maksimizirao njihov utjecaj u okviru napora da se odgovori na krizu COVID-19 i šire.
  • Pokazati i skrenuti pažnju na važan posao koji grupe dijaspore već rade na terenu kako bi potaknuli kreatore politika i praktičare na jačanje njihove suradnje i podršku takvim naporima.

Za više informacija i registraciju kliknite ovdje:

https://idiaspora.org/event-calendar/global-diaspora-virtual-exchange-response-covid-19