Pozivamo Vas na info-sesiju u organizaciji Privredne komore USK i P/G komore FBIH za USAID DIASPORA projekat “Javni poziv za izražavanje interesa za podršku kompanijama u pripremama za izvoz putem posrednika za izvoz iz dijaspore”.

Info-sesija će se održati:

u srijedu, 3. aprila 2024. godine u 11.00 sati
Privredna komora Unsko-sanskog kantona, Trg maršala Tita bb, Bihać.

Molimo Vas da svoje učešće na info-sesiji potvrdite putem maila: pkusk@bih.net.ba ili telefonski na 037 316 350 (kontakt: Elma Halkić) do ponedjeljka, 1. aprila 2024. godine.

Riječ je o programu u okviru kojeg stručnjaci iz dijaspore, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, imaju priliku posjetiti domovinu i povezati se sa domaćim kompanijama, te kroz zajedničke aktivnosti istražiti mogućnosti posredovanja ili pripreme za izvoz usluga ili proizvoda iz naše zemlje.

Cilj ovog javnog poziva je prikupljanje prijava za pružanje podrške izvoznim prilikama putem dijaspore kvalificiranim, pravno registrovanim mikro, malim i srednjim preduzećima (MSME-ovima) u Bosni i Hercegovini.
Aktivnosti realizira USAID projekat “Diaspora Invest” u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Privrednom komorom Republike Srpske i Privrednom komorom Federacije BiH.
Javni poziv je otvoren do 15.4.2024., a realizacija posjeta, edukacija i saradnje će se provesti od 15.5. do 15.10. ove godine. Svi zainteresovani mogu aplicirati putem online aplikacije: https://bit.ly/export-diaspora.