Našem sugrađaninu, Fikretu Dučanoviću Fići, iznenada se, preko noći, život preokrenuo. Počelo je sa glavoboljama, da bi nakon par dana i niza pregleda ustanovljeno da ima zdravstvenih problema na mozgu i da se svaki dan stanje pogoršava te da je nužno što prije izvršiti operativni zahvat.

Kako porodica nije bila u mogućnosti da skupi sva sredstva neophodna za njegovo liječenje,  obratila se udruženju „Bosansko-kanadsko humanitarno društvo Ključ“ iz Ključa koje je uputilo zahtjev prema Općinskom načelniku radi odobrenja za prikupljanje sredstava za liječenje, nakon čega je Načelnik Zukanović donio Rješenje kojim se odobrava da se putem navedenog Udruženja prikupljaju sredstva. Operativni zahvati i hospitalizacija su izvedeni u Univerzitetskoj bolnici KOÇ u Istanbulu.

U veoma kratkom roku prikupljena su neophodna inicijalna sredstva, a pozivu su se odazvali Ključani i ljudi velikog srca širom svijeta, ali i naša udruženja „Bosansko-kanadsko humanitarno društvo“ iz Kanade i “Prijatelji Ključa” iz Švicarske, tako da dosadašnja uplaćena sredstva samo prema bolnici iznose 55.925,00 EUR-a plus dodatni troškovi.

Koristimo se ovom prilikom da izrazimo veliku zahvalnost svima Vama koji ste učestvovali i koji još učestvujete u akciji prikupljanja pomoći za liječenje našeg sugrađanina Fikreta, ali i koji pružate svaki drugi vid pomoći u ovom momentu. Da Dučanovići nisu sami, Ključani su to pokazali.

Fikret je danas u Ključu i nastavlja sa svojom borbom. Pomozimo mu.