Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, primila je 26.09.2019.godine u posjetu Hanu Sumeju Atić, državnu sekretarku Ministarstva trgovine, industrije i ribarstva Kraljevine Norveške.
Ministrica Borovac je čestitala državnoj sekretarki Atić na izboru na ovu poziciju naglasivši da je Kraljevina Norveška primila značajan broj izbjeglice iz Bosne i Hercegovine 1990-tih od kojih su danas mnogi na važnim pozicijama poput Atić, što govori u prilog dobre integracijske politike Kraljevine Norveške.
Tokom razgovora, ministrica je upoznala državnu sekretarku Atić o poduzetim i realiziranim aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine prema iseljeništvu tokom proteklog perioda. Zbog činjenice da u Norveškoj živi veliki broj iseljeništva porijeklom iz BiH, izuzetno dobro integriranog, ministrica se  interesovala za mogućnosti dvojnog državljanstva između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške, te o mogućnostima da Vlada Kraljevine Norveške pruži podršku energetskim projektima jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koje je prikupilo Ministarstvo, u smislu osnivanja fonda putem koga bi se sufinansirali takvi projekti uz učešće iseljeništva iz Bosne i Hercegovine.
Državna sekretarka Atić je upoznala ministricu o izmjenama Zakona o državljanstvu Kraljevine Norveške koji će stupiti na snagu početkom 2020.godine, a kojim će se dozvoliti  naturaliziranim norveškim državljanima da zadrže svoje prethodno državljanstvo. Ovo otvara mogućnost za potpisivanje bilateralnog sporazuma o dvojnom državljanstvu između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške. Takođe je naglasila interes za razvojem naučne i kulturne saradnje između dvije zemlje uz učešće iseljeništva.
Sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo, a državna sekretarka Atić je izrazila zahvalnost na pozivu ministrice zahvaljući kome je realizovan ovaj susret.