U skladu sa zaključcima međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum, Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je razvila set proizvoda namijenjen bh. dijaspori. Ponuda uključuje široku lepezu proizvoda i usluga po mjeri naših sugrađana koji žive i rade u inostranstvu. Prepoznajući njihove potrebe, BBI je omogućila kupovinu nekretnine u BiH putem BBI finansiranja po mjeri, uz dodatne usluge kao što su elektronsko bankarstvo i platni promet sa inostranstvom, usluge finansijskog menadžmenta i investicijskog savjetovanja kao i usluge umrežavanja firmi iz inostranstva, koje su u vlasništvu naše dijaspore, sa klijentima i partnerima BBI banke.

BBI je prva banka na tržištu koja je prepoznala ne samo ogroman značaj bh. dijaspore za ekonomiju već i finansijske potrebe građana BiH koji žive i rade u inostranstvu. Kao banka koja ima prvenstveno razvojni i investicijski karakter smatramo da ćemo podrškom bh. dijaspori osigurati višestruke pozitivne efekte na ekonomiju Bosne i Hercegovine, posebno u povećanju direktnih investicija, povećanju izvoza i zaposlenosti građana koji žive u našoj državi.

Kupovina nekretnine u BiH putem finansiranja BBI banke nikad nije bila jednostavnija. Građani BiH koji žive i rade u dijaspori, mogu aplicirati za finansiranje po povoljnim uvjetima i uz jednostavnu proceduru. Finansiranje se odobrava sa periodom otplate i do 10 godina uz mogućnost kvartalne otplate.

Osim finansiranja u ponudi su i različite vrste štednje po izuzetno povoljnim stopama prinosa. Bilo da želite štednju sa isplatom prinosa na mjesečnom nivouotvorenu ili klasičnu oročenu štednju ili štednju za posebne namjene kao što su hadždž ili zekat, BBI nudi štednju po mjeri klijenta.

Posebno ističemo i elektronske usluge pomoću kojih je banka dostupna klijentu 24/7. Putem Internet i mobilnog bankarstva klijenti mogu obavljati sve vrste transakcija neovisno o radnom vremenu banke, a za područje Sarajeva dostupna je i nova usluga „eRežija“ kojom je moguće režijske račune plaćati samo jednim klikom.

Više informacija o ponudama proizvoda i usluga za dijasporu možete dobiti putem besplatne info linije 0800 200 20, na e-mail adrese dijaspora@bbi.ba i info@bbi.ba ili u jednoj od 35 poslovnih jedinica BBI banke širom BiH.

Više informacija na linku u nastavku: Posebna ponuda BBI za BH dijasporu