Javni poziv

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede – FARMA II pokreće širok spektar aktivnosti koje imaju za cilj povećanje konkurentosti sektora agrobiznisa u Bosni i Hercegovini. Ova aktivnost, pod nazivom AgMENTOR centar podrške, omogućiće pristup kvalitetnim i raznovrsnim poslovnim uslugama koje će uticati  na rast i razvoj poljoprivrednih proizvođača, njihovih udruženja i zadruga  ali i malih i srednjih preduzeća i drugih poslovnih subjekata iz ruralnih područja. Pored pružanja planiranih usluga, AgMENTOR centar predstavljaće „one stop-shop“ odnosno multifunkcionalnu lokaciju u kojoj će ruralni akteri imati podršku za unapređenje poslovanja i dostupnost svih informacija vezanih za razvoj poslovnih inicijativa. Implementator aktivnosti AgMENTOR centra podrške za sjeverozapadnu Bosnu i Hercegovinu je Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD).

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), poziva sva zainteresovana pravna lica iz opština sjeverozapadna Bosne i Hercegovine1, a koja posluju ili obavljaju aktivnosti u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i ostalih djelatnosti vezanih za ruralni razvoj, da iskažu svoj interes za prijem studenata i/ili mladih inženjera za obavljanje stručne prakse u svojim redovnim poslovnim aktivnostima.

Više informacija kao i prijavni obrazac možete pronaći na ovom linku: Dopis – AgMENTOR – Internship final Prijavni obrazac – AgMENTOR – Internship