U petak, 6.3.2020. godine, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH u Sarajevu je održan Okrugli sto na teme “Snaga bh. žene” i “Mladi BiH – Mladi dijaspore BiH”. Ovom skupu su na poziv predsjednika SSDBiH Hasana Šehovića i članova Glavnog odbora SSDBiH prisustvovali zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Dževad Mahmutović i pomoćnik ministra u Sektoru za iseljeništvo Kemo Sarač.

Na poziv gospođe Željke Šećerbegović, događaju su prisustvovale i članice Udruženja PoduzetniceIN. Učesnica u interaktivnom panelu “Snaga bh. žene” bila je predsjednica Adisa Tufo.

Otvoreno je nekoliko veoma značajnih tema vezano za pitanja o tome koliko je razvijena svijest bh. društva po pitanju prava žena i zastupljenosti žena u izvršnoj vlasti. Također, razgovarano je o najvećim izazovima s kojima se žena u BiH susreće i na koji način je moguće ostvariti saradnju i umrežavanje žena u BiH i žena u dijaspori.

U dijelu koji je posvećem mladima, predstavljeno je nekoliko zanimljivih projekata. Između ostalih, predstavili su se izviđači i njihove aktivnosti, te još nekoliko privrednih društava i organizacija koje su sa uslugama koje nude na raspolaganju bh. dijaspori.