Nancy J. Eslick, direktorica USAID-a u BiH na društvenoj mreži najavila je da će novi petogodišnji projekt USAID-a BiH, SEGA vrijedan 20 miliona dolara, baviti turizmom u BiH. Kako je navela, taj projekt će pomoći industriji da stane na noge za ponovno zapošljavanje radnika, stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja i generiranje ekonomskog razvoja u zajednicama širom BiH.

Ona je je pratitelje na ovoj društvenoj mreži upitala da li su u posljednje vrijeme bili u BiH?

“Mislim, jeste li zaista vidjeli zemlju i sve njezine ljepote? Globalna pandemija imala je ozbiljan utjecaj na međunarodni turizam, ali mogućnosti za posjetu novim mjestima u BiH ima puno, što znači da industrija može opstati dok se globalna putovanja ne nastave”, napisala je Eslick.

Otkrila je da je nedavno posjetila Livno i da je imala sjajno iskustvo prilikom posjete divljim konjima Livna putem “Continental Adventure”. “Zapanjilo me veličanstvo konja i ljepota krajolika”, podijelila je oduševljenje.

Eric Nelson, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini podijelio je njenu objavu.  “Još jedna priča o uspjehu bh. Dijaspore Invest. Radujemo se novim pričama o uspjehu dok USAID proširuje svoju podršku sektoru turizma”,  napisao je ambasador.

Preuzeto sa: https://dijaspora.mhrr.gov.ba/usaid-novi-veliki-projekt-amerika-ulaze-ogroman-novac-u-bh-turizam/